fbpx

Habbatus Sauda – Khasiat dan Manfaatnya dalam Trimzshot

Habbatus Sauda – Khasiat dan Manfaatnya dalam Trimzshot

Habbatus sauda merupakan salah satu bahan semulajadi yang terdapat dalam Trimzshot. Ianya berbentuk bijirin dan berwarna hitam serta mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan badan manusia. Jom baca khasiat dan manfaat habbatus sauda ini.

Habbatus sauda mempunyai banyak manfaat dalam bidang perubatanSalah satu kebaikan yang terkandung dalam Trimzshot adalah habbatus sauda. Gabungan habbatus sauda dalam Trimzshot bersama-sama bahan lain menjadikannya bagus untuk dijadikan makanan tambahan bagi membantu untuk kesihatan dan kelangsingan badan. Kebaikan habbatus sauda telah dipercayai kebaikannya sejak lebih seribu tahun yang lalu. Malah pernah disabdakan oleh Nabi Muhammad SAW bahawa habbatus sauda boleh merawat semua jenis penyakit kecuali mati. Ibn Sina juga pernah mencatat dalam catatannya yang berbunyi, habbatus sauda mempunyai kelebihan untuk memulihkan tenaga badan dan mengelakkan kelesuan. Sehingga kini, telah banyak khasiat habbatus sauda yang berjaya dikaji oleh saintis baik dari dalam negara mahupun luar negara. Sebab itulah habbatus sauda dalam trimzshot ini dapat menjamin kepada kebaikan yang berpanjangan kepada pengamalnya.

Habbatus sauda sejak dari dulu lagi telah digunakan untuk memperbaik dan merawat sistem pernafasan, penghadaman dan sistem peredaran darah. Selain itu, ianya juga digunakan untuk merawat sakit kepala dan ada juga yang menggunakan habbatus sauda bagi mengurangkan sakit kencing manis yang dialami.

Habbatus sauda dikenali dengan nama saintifiknya sebagai Nigella Sativa dan telah digunakan sejak turun temurun. Ianya banyak ditemui dan digunakan di Asia Barat, Timur Tengah, Afrika dan Asia Selatan. Disamping untuk tujuan perubatan, orang terdahulu juga menggunakan habbatus sauda untuk yujuan kecantikan. Sebagai contoh, ianya telah digunakan secara tradisional oleh orang-orang Syria, Mesir Purba dan Roman untuk penjagaan rambut dan kulit. Habbatus sauda mempunyai peratusan karbohidrat dan protein yang tinggi iaitu melebihi 50 % yang mana ini penting untuk mengembalikan tenaga badan. Habbatus sauda dalam Trimzshot juga mempunyai kebaikan-kebikan seperti ini dan ianya sesuai untuk digunakan oleh semua lapisan umur dan masyarakat.

Habbatus sauda yang telah digunakan sejak ribuan tahun dahulu.Gabungan habbatus sauda dalam trimzshot bersama-sama bahan lain dapat mengurangkan rasa lapar dan kekal bertenaga sepanjang hari. Selain itu, habbatus sauda juga dapat meningkatkan kadar metabolisma dan memperbaik sistem penghadaman manusia. Terbaru dalam kajian yang dijalankan oleh saintis pada tahun 2014, habbatus sauda didapati mempunyai kebolehan untuk  mengawal penyakit kencing manis. Ianya boleh mengawal kandungan gula dalam darah dan mengurangkan simtom kencing manis yang dihadapi oleh pengidapnya. Ini ialah kajian saintifik dan bukanlah omong kosong berkenaan habbatus sauda dan telah diterima pakai oleh panyak pihak. Banyak lagi kajian lain yang membuktikan kebaikan habbatus sauda dan sebab itulah habbatus sauda dalam Trimzshot ini didatangkan kepada semua bersama-sama kebaikan di dalamnya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to our newsletter!